Tweet

Nuffnang Ads

Saturday, March 23

Dr. Ismail Al-Faruqi

:)

: Mangsa Konspirasi Dajjal

Nama sebenar beliau ialah Ismail Raji Al-Faruqi, dilahirkan ketika Perang Dunia Pertama iaitu 1 Januari 1921. Beliau merupakan anak kelahiran campuran Palestin-Amerika tetapi menetap dan menjadi warganegara Amerika Syarikat.
Dr. Ismail amat berpengaruh dan terkenal sebagai tokoh pemikir dunia Sains Sosial. Maka tidak hairanlah jika dikatakan ia mahir semua jenis bidang dalam Sains Sosial seperti Psikologi, Antropologi, Sosiologi, Sejarah, dan sebagainya.
Kemasyuran beliau sebagai tokoh pemikir Islam membuatkan Malaysia terdorong untuk menubuhkan Insititut Pemikiran Islam Antarabangsa atau lebih dikenali sebagai Institute of International Islamic Thought (IIIT). Penubuhan IIIT di Malaysia telah dilancarkan oleh mantan Perdana Menteri Dr. Mahathir Mohamad.
Semua latar belakangnya boleh dilihat dalam wikipedia.org
Dr. Ismail Membongkar Konspirasi Dajjal Dalam Ilmu Sains Sosial
Sebab utama beliau dibunuh bukanlah kerana rumahnya dimasuki pencuri seperti yang dilaporkan media Amerika. Kematiannya sememangnya dirancang oleh agen-agen Dajjal. Bagi mereka, Dr. Ismail perlu mati bagi memastikan strategi konspirasi Dajjal dalam dunia ilmu sains sosial berjalan lancar.
Apa yang dibongkarkan beliau ?
Dalam setiap karya, kajian, disertasi dan bukunya, beliau tidak menyebut langsung tentang Dajjal, dan beliau bukanlah pengkaji hal ehwal Dajjal. Tetapi beliau amat menyedari bahawa pihak Yahudi sejak 300 tahun dahulu merancang untuk menghancurkan warisan sejarah tokoh-tokoh Islam.
Beliau sedar bahawa ahli-ahli akademik berbangsa Yahudi yang berselerak di Harvard dan Oxford sedang bertungkus-lumus memadamkan sumber-sumber ilmu sarjana Islam dari pengetahuan pelajar-pelajar muslim.
Dr. Ismail al-Faruqi menjelaskan bahawa,
“Disiplin yang dipanggil oleh Barat sebagai sains sosial hanya baru menjangkau usia satu abad.”
Beliau menegaskan lagi seterusnya,
“Walaupun disiplin-disiplin ini telah mencapai status autonomi di universiti-universiti hanya pada abad lepas, tetapi tekanan yang membawa kepada kemunculan dan kejayaannya telah pun bermula sejak dua abad sebelum itu.”
Pendedahan Dr. Ismail:
  • Dr. Ismail juga menyatakan bahawa semua pemikiran-pemikiran pelajar Islam di universiti-universiti di negara Islam sekarang sedang mengalami proses pembaratan ilmu walaupun ilmu yang dipelajari itu sebenarnya berasal dari sarjana Islam.
  • Pelajar-pelajar muslim diasak dengan maklumat-maklumat buku rujukan yang diimport dari barat. Buku-buku itu tidak lain hanya menonjolkan kelebihan penulis barat berbanding sumbangan sarjana Islam.
  • Buku-buku rujukan cetakan univerisiti Barat secara berstrategi tidak meletakkan langsung sejarah tokoh-tokoh Islam yang menjadi pengasas ilmu tersebut. Misalnya bidang Psikologi, pengasasnya ialahAbu Nasr al-Farabi yang menulis buku bertajuk Opinion of Citizens of Uthopia pada 950 M. Tetapi masyarakat tidak mengiktirafnya, mereka meletakkan tokoh Yahudi mereka sebagai pengasas iaitu Sigmund Freud yang hanya memperkenalkan teori Psikonalasis pada 1890-an.
  • Pensyarah-pensyarah muslim berpendidikan barat adalah agen penyebab kepada proses pembaratan ilmu-ilmu sains sosial di negara-negara Islam. Mereka ini tanpa usul periksa terhadap apa yang dipelajari akan mempromosi semua idea-idea profesor-profesor mereka yang mereka jumpa di barat.
Strategi Dajjal Dalam Ilmu Sains Sosial
Dajjal amat berkehendak untuk memastikan semua masyarakat dunia menghormati umat Yahudi. Dajjal bukan sahaja mahu dunia mengkagumi Yahudi dari segi kuasa ekonomi, tetapi menghormati mereka dalam ruang ilmu pendidikan khususnya Sains Sosial.
Dalam konteks ini, Dajjal melalui agen-agennya di Oxford dan Harvard berusaha menerbitkan buku-buku teks rujukan untuk universiti-univerisiti tempatan. Oxford dan Harvard cuba dipopularkan agar menjadi istana impian para siswazah seluruh dunia.
Dajjal juga berusaha memadamkan pengaruh tokoh-tokoh Islam dalam arena pendidikan. Walaupun usaha ini kelihatan baru berusia 100 tahun tetapi hasilnya kini amat memberansangkan.
Sehingga sekarang, pensyarah-pensyarah bidang Sains Sosial menjadikan univerisit barat sebagai kiblat utama bidang mereka. Mereka berasa bangga sekiranya mampu berbicara hal ehwal teori sains sosial di depan pelajar-pelajar, padahal teori-teori yang dibanggakan itu sarjana Barat sebenarnya diciplak dari sarjana-sarjana Islam sendiri.
Serangan Balas Dr. Ismail Al-Faruqi
Menyedari akan tahap kritikal masalah ini, Dr. Ismail bersama rakan-rakannya telah menghimpunkan 315 orang cendekiawan Islam dari seluruh dunia dalam satu seminar di Universiti Jeddah, Arab Saudi pada April 1977.
Dalam seminar ini, masing-masing tokoh dalam bidang sains sosial masing-masing cuba memperkenalkan kaedah ilmu alternatif bagi menandingi pengaruh sains sosial barat.
Pada 1982, maka terlaksanalah satu gagasan baru yang dilancarkan untuk menyekat kemaraan unsur-unsur penipuan Sains Sosial barat. Gagasan itu diberi nama “PengIslaman Ilmu” (Islamization of Knowledge).
Gagasan ini diterima pakai di seluruh dunia. Malaysia adalah antara negara yang aktif menganjurkan seminar-seminar berkaitan gagasan tersebut. Kebanyakan kertas kerja dikeluarkan oleh pensyarah-pensyarah luar negara yang berkhidmat di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).
Komplot Pembunuhan Dr. Ismail
Dajjal tahu gagasan ini ancaman besar kepada strateginya dalam dunia Sains Sosial. Suatu konspirasi dijalankan agar memastikan Dr. Ismail dan isterinya Dr. Louis Lamya berhenti dari berdakwah menggunakan gagasan ini.
Akhirnya suatu peristiwa dirancang di mana seseorang telah diupah untuk memasuki rumah Dr. Ismail bagi membunuh beliau sekeluarga. Dalam kejadian tersebut anak perempuannya Anmar al-Zein terselamat tetapi menerima 200 jahitan.
Pihak polis Pennsylvania mengklasifikasikan kes pembunuhan ini sebagai kes samun bunuh. Namun yang menjadi persoalan berbagai pihak khususnya pertubuhan-pertubuhan Islam, mengapa tiada satu pun barang berharga dicuri? Malah yang hilang bukannya duit tetapi kertas-kertas kerja beliau.
Kes ini ditutup dan tidak dibuka semula walaupun diminta oleh sesetengah pihak. Sekarang ini, anak perempuan beliau bertanggungjawab menyebarkan baki-baki kertas kerja ibu bapanya di universiti-universiti Islam.
Ramai pihak mengesyaki pembunuhan itu dilakukan oleh kumpulanJewish Defense League (JDL). Ini berdasarkan teks ucapan presiden JDL seminggu sebelum kejadian yang mengatakan dalam ucapannya “…seorang profesor Palestin harus disingkirkan..”
Sebelum kematian Dr. Ismail al-Faruqi pada 1986, rakannya yang bernama Alex Odeh iaitu pengasas bagi Arab-American Anti Descrimination Committee juga disyaki telah dibunuh oleh ahli kumpulan JDL. Laporan menyebut sebuah bom telah meletup ketika Alex sedang membuka pintu pejabatnya di Santa Ana. Kejadian ini berlaku pada 6 Februari 1985.
Kesimpulan
Dajjal tidak hanya menyerang dalam bentuk penguasaan ekonomi, teknologi, politik dan peperangan tetapi dunia pendidikan juga menjadi intipati utama dalam konspirasinya. Dunia pendidikan penting dikonspirasikan oleh Dajjal kerana ia merupakan dunia yang melahirkan cendikiawan yang mampu melaras bentuk-bentuk pemikiran diri sendiri dan orang lain.
Maka input untuk individu-individu yang bakal bergelar cendekiawan harus dibina dari akar umbi agar individu tersebut menjadi agen Yahudi tanpa ia sendiri sedari.

Bintang Yahudi Pujaan Ramai

:)


Kedua-dua mereka berada di bidang yang berlainan dan corak kerjaya profesional yang berbeza. Seorang dari mereka adalah superstar dalam arena sukan bola sepak. Manakala seorang lagi sememangnya superstar dalam arena hiburan di Hollywood.
Yang menyedihkan ialah kedua-duanya adalah pujaan menggunung bagi kebanyakan remaja dan belia muslim. Kita boleh dapati gambar-gambar dua lelaki ini dilekat di merata-rata tempat khususnya peminat fanatik mereka yang sememangnya skiptikal dalam budaya hedonisme.
Sama ada pelajar sekolah malahan pelajar IPT sekalipun sudah pasti muka kedua-dua Yahudi ini ada di dalam bilik-bilik asrama mereka Tidak cukup dengan itu, ditampalnya di fail-fail kuliah, dilekat dihadapan kulit-kulit buku dan diusung ke hulu ke hilir.
Tambah menyakitkan mata apabila baju-baju yang memaparkan gambar kedua-dua lelaki Yahudi ini dibeli dan dipakai ke sana ke mari. Dan yang paling mendidihkan hati wajah-wajah Yahudi ini, atau paling tidak pun nama-nama mereka yang terpalit pada baju di bawa bersama semasa menunaikan solat di masjid.
Maka jadilah adegan David Beckham dan Slash turut solat berjemaah bersama peminatnya.
Keyahudian David Beckham
David Beckham atau nama sebenarnya David Robert Joseph Beckhamialah bintang bola sepak no 1 dunia. Beliau sebenarnya berketurunan Yahudi di sebelah datuknya. Beliau dilahirkan di Essex, iaitu daerah penempatan Yahudi terbesar di United Kingdom.
Permulaan karier bola sepak Beckham berputik sejak beliau kanak-kanak lagi iaitu di Ridgeway ParkChingford. Adalah tidak memeranjatkan jika bintang David Beckham bersinar dalam arena ini kerana kedua-dua ibu bapanya adalah peminat fanatik kelab Manchester United.
Walaupun bukan penganut agama Judais yang taat, Beckham cuba menonjolkan imej keyahudiannya itu di mata dunia.
Anak David Beckham yang pertama telah dinamakan dengan namaBrooklyn Joseph Beckham. Semua orang mengetahui bahawa Broklyn adalah nama sebuah penempatan terbesar masyarakat Yahudi di New York.
Beckham juga mendedahkan dalam buku autobiografinya dengan mengatakan semasa kecil beliau pernah menghadiri upacara-upacara keagamaan Judais di Synagogue (tempat ibadat Yahudi) dan beberapa upacara perkahwinan saudara sebelah datuknya.
Semasa zaman kanak-kanaknya, beliau juga sering memakai kippah iaitu ketayap kecil yang sering dipakai oleh masyarakat Yahudi Israel..
  
(Gambar) Gaya rambut lelaki Yahudi ini kini ikutan belia seluruh dunia.
Pada April 2008 baru-baru ini, Beckham dan isterinya Posh telah mendaftarkan anak lelaki mereka iaitu Croz yang berusia 3 tahun di Pusat Jagaan Kanak-Kanak di Kuil Yahudi, Los Angeles. Berita ini dilaporkan oleh Nick Parker dalam akhbar The Sun bertarikh 16 April 2008.
Keyahudian Slash
Slash atau nama sebenarnya Soul Hutson merupakan lagenda gitaris rock era 90-an yang paling terkenal. Dengan rupa paras afrika-amerika, gaya rambut kerinting panjang menutup muka serta topi Uncle Sam yang tidak pernah lekang dari kepala, Slash berjaya menjadi ikon kepada peminat rock n’ roll.
  
Slash amat sinonim dengan Guns N’ Roses walaupun sebelum itu pernah menyertai kumpulan Snackpit dan sekarang ini Velvet Revolver. Dengan petikan gitar rock campuran country-style ini, Slash seringkali diundang untuk menjadi gitaris undangan sesetengah artis terkenal seperti Michael Jackson dan Ozzy Osborne.
Slash sebenarnya anak kepada pasangan Afrika-Amerika. Dia juga berdarah separuh Yahudi yakni mempunyai talian keturunan Yahudi sebelah bapanya. Ibunya Ola Hudson adalah pendatang berdarah campuran Afrika-Amerika.
Namun identiti yahudinya tidak pernah didedahkan pada era 1990-an kerana ketika semangat perkauman (racisme) terutamanya anti-sematik masih menebal.
Kini, walaupun dia (Slash) seorang Yahudi, dia tetap menjadi pujaan peminat muslim. Maka tidak hairanlah petikan gitarnya juga menjadi bunyi utama dalam lagu “Bayangan” nyanyian Ella.
Karektor Slash yang unik itu juga diabadikan oleh pelukis kartun terkenal majalah Ujang iaitu Gayour yang mana wataknya dijadikan watak utama dalam suatu ruangan kartun.
Walaupun kini usia lelaki yang lahir pada 1965 ini sudah pun mencecah hampir 45 tahun, lelaki Yahudi ini tetap menjadi kegilaan peminat-peminat muslim khususnya di Malaysia. Nampaknya selepas ini, mungkin Lenny Kravitz si Yahudi campuran itu akan mengikut jejak Slash.

Dajjal Sukar Dikenali

:)

Sesungguhnya seperti yang telah kami maklumkan sebelum ini dalam beberapa artikel, Dajjal itu memang susah untuk dikenali. Manusia hanya boleh mengenali Dajjal apabila seseorang itu meneliti dan mengkaji secara menyeluruh fakta-fakta dalam al-Quran, hadith, sirah dan lain-lain.

Kami memperoleh penegasan tentang penyataan bahawa Dajjal itu sukar dikenali adalah berdasarkan kajian dalam hadith di bawah:
Sabda Rasulullah SAW;
“Barangsiapa yang mendengar nama Dajjal hendaklah ia berpaling darinya kerana demi Allah, sesungguhnya apabila ia menemuinya dan dia menganggap bahawa dirinya adalah seorang mukmin maka ia akan mengikutinya (Dajjal tersebut) dengan segala syubhat (kebatilan) yang dia bawa.”
Hadis sahih riwayat Imam Ahmad, Abu Daud dan Hakim dari Imran bin Hussain dan disahihkan oleh Syeikh Al-Albani dalam kitabnya Al-Misykat, hadith no:5488.
Hadith di atas tidak menggunakan langsung kalimah tersirat untuk menunjukkan bahawa Dajjal itu sukar dikenali. Cukup bagi kita mengambil kalimah berikut sebagai menegaskan teori kita.
Perhatikan kalimah “dia menganggap bahawa dirinya adalah seorang mukmin…”
Maksud bagi potongan kalimah ini ialah seorang muslim tersalah sangka tentang seorang yang ia jumpa dan menyangka orang yang dijumpainya itu adalah seoang mukmin sepertinya lalu muslim itu menurut orang tersebut (Dajjal).
Jelaslah akan potongan hadith itu bahawa Dajjal itu sukar dikenali sehinggakan orang Islam sendiri boleh menganggap bahawa Dajjal itu seorang mukmin.
Apabila Rasulullah mengatakan demikian, apakah Dajjal itu nanti akan berperwatakan seperti seorang muslim?
Kemungkinan Dajjal Akan Menyamar Sebagai Muslim
Ia adalah suatu kemungkinan besar dan bagi kami ia bukan suatu kemungkinan tetapi suatu perkara yang pasti. Setiap apa yang dinyatakan oleh Rasulullah pasti akan berlaku kerana ia adalah ilham maklumat yang cetuskan oleh Allah SWT.
Maka bolehlah kita meyakini bahawa Dajjal suatu hari nanti akan menyamar seperti seorang mukmin sejati. Jika ia bukan menjadi mukmin sejati masakan mana mungkin Nabi berpesan bahawa ada orang Islam yang akan mengikutinya.
Manakala orang Islam yang mengikuti Dajjal itu sudah pastilah orang Islam yang tidak mengkaji (atau mahu mengkaji) langsung tentang hadith-hadith Rasulullah. Mereka hanya menjadi pembaca hadith bukannya menghayati serta meneroka maksud hadith.
Kepentingan Ilmu Hadith dalam mengkaji hal ehwal Dajjal
Semua umat Islam WAJIB mempelajari ilmu hadith sebagaimana wajib mempelajari Bahasa Arab. Ia bukanlah ilmu pilihan seperti yang dibentuk oleh sistem pendidikan sekular kita. Yakni jika bukan dari sekolah agama tidak perlu belajar.
Ilmu hadith adalah pelengkap kepada ilmu al-Quran, dalam erti kata lain, hadith adalah penjelasan tentang fakta-fakta dalam al-Quran. Jika kita hanya mempelajari al-Quran maka mana mungkin kita mengenali ulama-ulama hadith, perawi hadith dan cara ia disanadkan.
Ringkasnya, jika tiada ilmu hadith maka sukar bagi kita untuk menepis dakyah-dakyah Dajjal yang dibawa melalui mazhab Wahabi.
Dan selain itu, tanpa hadith kita tidak akan mengetahui bahawa menghafal 10 ayat pertama surah al-Kahfi adalah digalakkan untuk menghindari dari fitnah Dajjal.
Syeikh Sayid Sabiq dalam kitabnya Anasirul Quwwah Fil Islam, menegaskan bahawa ilmu hadith adalah salah satu cabang ilmu syariah yang wajib dituntut sebagai unsur-unsur kekuatan dalam Islam.

[Perang Dunia 3: konfrontasi Membina dalam pelbagai bidang]

:)
Oleh: Webster G. Tarpley

Pada 21 Julai, penulis hadir ditawarkan penilaian bahawa serangan ke atas Iran oleh Amerika Syarikat dan Israel kini tegas kembali pada agenda selepas dua tahun hiatus.1 Lebih daripada dua minggu selepas mengeluarkan amaran itu, ia adalah mungkin untuk menawarkan ansuran kedua bukti untuk berbanir dapatan asal. Penulis menganggap bahawa bukti ini kini mencukupi untuk mengesahkan analisis Julai 21. Kontur kebakaran yang akan datang menjadi agak lebih berbeza, dan memberikan kita sebab untuk takut bukan hanya rantau Timur Tengah perang, tetapi mungkin juga perang dunia, dengan bahaya yang semakin meningkat bahawa senjata nuklear akan mula bermain.

Fidel Castro Convokes Parlimen, Isu Perang dramatik Amaran

Pengesahan yang paling dramatik dan lantang pandangan yang dinyatakan di sini pada 21 Julai datang dari Fidel Castro, setiausaha pertama Parti Komunis Cuba, dan ketua de facto negeri Cuba. Semasa musim bunga dan musim panas tahun 2010, Castro telah disebut beberapa kali kepada bahaya perang yang semakin meningkat di kalangan Amerika Syarikat, Israel dan Iran. Pada 8 Ogos, Castro mengambil langkah luar biasa mengadakan sesi khas parlimen Cuba untuk membincangkan bahaya perang nuklear mengancam keamanan dunia. Pada asasnya, Castro dipanggil untuk mobilisasi tentera cintakan keamanan di seluruh dunia untuk mengelakkan terburuk, dan dimasukkan rayuan peribadi yang istimewa kepada Obama.

Castro: Beratus-ratus Daripada Jutaan Daripada Kematian

Menurut Agensi Berita-Cuba, ini agenda perang mengelakkan 'adalah yang tujuan alamat ke parlimen yang Cuba dipanggil untuk sesi satu yang luar biasa di Havana-pemimpin Revolusi Cuba ini, kerana segera yang menggerakkan dunia, berhadapan dengan bahaya perang nuklear yang akan dicetuskan oleh pencerobohan AS-Israel yang diketuai ke atas Iran. 'Castro berkata bahawa Obama,' segera dia memberi perintah, yang merupakan satu-satunya dia boleh memberi kerana nombor kuasa, kelajuan dan banyak peluru berpandu yang terkumpul di dalam satu pertandingan yang tidak masuk akal antara kuasa-kuasa, beliau akan mengarahkan kematian segera bukan sahaja beratus-ratus juta orang, termasuk, tanpa had bilangan penduduk negara sendiri, tetapi juga krew semua kapal AS di laut berhampiran Iran. "" Pada masa yang sama, perang akan keluar di Timur Dekat dan Jauh dan seluruh Eurasia, "kata Fidel. Jika tidak, jika perang meletus, susunan sosial semasa tiba-tiba akan hilang dan harga akan menjadi lebih tinggi, Fidel amaran. '2

Apa sahaja yang seseorang mungkin berfikir Castro peribadi dan politik, beliau adalah memang tidak disangkalkan lagi salah seorang pemimpin yang paling lama berkhidmat negara di dunia hari ini, dan membawa ke meja pengalaman beliau semasa krisis peluru berpandu Cuba Oktober 1962. Castro tahu, dalam jangka pendek, apa konfrontasi nuklear kelihatan seperti dari dalam. Orang awam Amerika akan lakukan dengan baik untuk meletakkan mengenepikan keangkuhan dan kekasaran media massa AS dan membayar perhatian kepada mengapa orang tua ini sakit meletakkan begitu banyak tenaga lesu beliau ke dalam usaha untuk mengingatkan dunia kepada bahaya yang sedang meluas diabaikan .

Media AS Langsir Pada Perang News Seperti 1914 Summer

Tidak menghairankan, Wall berita media terkawal Street di Amerika Syarikat melakukan segala yang mungkin untuk trivialize, merendahkan dan mencemuh amaran ini dramatik. Sia dan perbuatan bodoh pemerintahan AS berita melalui musim panas ini. Sosialis Negara mempunyai perkataan untuk ini - Nachrichtensperre, sekatan berita sebenar. Sehingga mereka perasan Castro pada semua, rangkaian AS tertumpu pada negeri kesihatan Castro, dan persaingan sabun opera antara Fidel dan Raul saudara beliau, yang telah menggantikan beliau dalam jawatan presiden beberapa tahun lalu. Akaun yang disiarkan di CNN, khususnya dielakkan apa-apa rujukan langsung kepada peperangan yang boleh dipersoalkan menjulang nuklear sehingga kiasan serong dalam perenggan terakhir. Artikel majalah Time memberi isu perang setengah ayat, dengan penjelasan tiada dan tiada penjelasan. Banyak akhbar bergantung kepada Associated Press dawai akaun, yang melakukan segala yang mungkin untuk meremehkan segera tema Castro. Dasar ini adalah tipikal sikap diandaikan oleh media AS bermula beberapa bulan lebih awal, yang adalah untuk bersungguh-sungguh mengelakkan berita merisaukan keras yang dihasilkan di Timur Tengah memihak fokus eksklusif mengenai isu-isu baji sosial, domestik termasuk New York City masjid , perkahwinan gay, dan undang-undang imigresen Arizona. Hasilnya adalah bahawa rakyat Amerika, agak seperti ramai orang Eropah Ogos 1914, pada dasarnya hidup dalam dunia mimpi, walaupun sebagai momentum untuk tragedi global membina dalam banyak sudut dunia. Apabila penggambaran bermula pada bulan Ogos 1914, banyak di Eropah terkejut, setelah berfikir bahawa kejadian Sarajevo beberapa minggu sebelum ini ada lagi satu kebimbangan semasa. Bagi orang-orang Eropah, kejutan realiti datang dalam bentuk pengisytiharan perang dan mobilisasi dekri. Untuk dunia hari ini, kejutan boleh menjadi lebih mendadak.

Satu keadaan tergesa-gesa Insiden Bersama The front Utama

Pertembungan yang materializing lubang sekumpulan negara termasuk yang paling mungkin Amerika Syarikat, Israel, United Kingdom, Arab Saudi, Emiriah Arab Bersatu, dan mungkin beberapa orang lain terhadap gabungan saingan termasuk kerajaan Lubnan, organisasi Hizbullah, Iran , dan Syria, yang disertai oleh pasukan gerila di Yaman, Somalia, Iraq, Afghanistan, Pakistan, dan di tempat lain. Semasa 2-3 minggu lalu, luar biasa kejadian tentera telah berlaku di utama kilat mata di mana kerjasama ini saingan berkemungkinan berlanggar

Tembakan Sempadan Israel-Lubnan: A Amaran Dari Hizbullah?

Sempadan tegang antara Israel dan Lubnan jelas salah ini flashpoints. Berikut tentera Israel berhadapan gabungan tentera kebangsaan Lubnan bersama-sama dengan unit bebas pejuang Hezbollah yang bersenjata. Pada 3 Ogos, sempadan ini adalah adegan kejadian menembak yang paling serius sejak perang Israel-Lubnan empat tahun lalu. Satu pertempuran bermula selepas tentera Israel mula mencantas pokok di sepanjang sempadan. Seorang kolonel leftenan Israel terbunuh, Israel utama cedera teruk, dan beberapa tentera Lubnan dan seorang wartawan dibunuh. Mangsa di kalangan pegawai-pegawai Israel mencadangkan bahawa kejadian ini adalah amaran yang dihantar oleh Hizbullah terhadap Israel dalam konteks umum ketegangan yang semakin meningkat. Menurut agensi berita China, 'Menteri Pertahanan Israel, Ehud Barak pada Rabu berkata "tidak dirancang" sempadan pertembungan pada hari Selasa antara Angkatan Tentera Lubnan (LAF) dan Angkatan Pertahanan Israel (IDF) askar tidak akan melebar ke dalam krisis sebenar. Angkatan An Pertahanan Israel (IDF) pegawai dan empat Lubnan terbunuh pada Selasa semasa pertembungan sempadan, salah satu yang paling sengit sejak pertempuran antara Israel dan Syiah kumpulan Hezbollah yang berpangkalan di Lubnan-empat tahun lalu. '

Menurut tekan akaun, Amerika Syarikat cepat campur tangan untuk menghalang Israel daripada membuat ini pertembungan detonator untuk operasi ketenteraan terhadap Lubnan dan mungkin Syria pada skala yang lebih besar: Amerika Syarikat ... menyuarakan "kebimbangan besar" sejak pertempuran maut tentera sepanjang "kekangan maksimum" sempadan Israel-Lubnan, menggesa kedua-dua pihak Israel dan Lebanon untuk menjalankan "Kami amat menyesal kehilangan nyawa, kita menggesa kedua-dua pihak untuk melaksanakan sekatan maksimum untuk mengelakkan peningkatan dan mengekalkan gencatan senjata yang kini berada di tempat, "jurucakap Jabatan Negara, Philip Crowley kepada pemberita pada taklimat akhbar harian. '3 menembak mungkin telah disambungkan kepada penyampaian berlaku laporan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada pembunuhan bekas Perdana Menteri Lubnan Rafik Hariri, yang dijangka untuk menuduh Hizbullah . Dalam tanda ketegangan berterusan, Israel pada 8 Ogos melepaskan tembakan amaran di bot nelayan Lubnan di Mediterranean timur.

Tangki Jepun diserang Dalam Hormuz

Satu depan kedua dalam perang menjulang adalah kursus Parsi / Teluk Arab dan terutama tercekik-titik kritikal selat Hormuz, di mana Iran, jika diserang, boleh dijangka untuk membalas dendam terhadap trafik kapal tangki minyak Selat Hormuz juga meminjamkan diri mereka kepada penciptaan provokasi perang oleh sebelah yang diterajui AS, agak mungkin dalam bentuk Teluk baru kejadian Tonkin. Pemerhati politik itu cemas pada 28 Julai, apabila letupan rosak hull supertanker Jepun Transit Hormuz. Menurut kepada penghantaran wayar, 'sebuah kapal tangki minyak Jepun yang rosak ... pulang ke Emiriah Arab Bersatu mana pegawai berharap untuk menentukan apa yang menyebabkan letupan di atas kapal. Kementerian Jepun pengangkutan berkata M. Star melalui Selat Hormuz ... dengan kira-kira dua juta tong minyak mentah apabila krew melaporkan letupan. Jepun Mitsui O.S.K. Talian berkata bahawa walaupun letupan, tangki kapal tidak pecah dan bahawa minyak tidak bocor. '4

Dalam masa beberapa hari, pihak berkuasa UAE telah mendakwa bahawa ini adalah sememangnya satu serangan bunuh diri oleh al-Qaeda disukai pengganas yang menggunakan sebuah bot kecil yang sarat dengan bahan letupan buatan sendiri: 'Emiriah Arab Bersatu berkata Jumaat bahawa kapal tangki minyak Jepun telah dilanda satu letupan- kolek sarat di Teluk Parsi dalam apa yang akan menjadi serangan pertama di perairan strategik di mana berjuta-juta tong minyak diangkut setiap hari. Laporan yang datang hari selepas kumpulan al-Qaeda berkaitan mendakwa tanggungjawab untuk menyerang kapal - menimbulkan kebimbangan mengenai kelemahan Selat Hormuz, sebuah laluan perkapalan penting bagi negara-negara pengeksport petroleum banyak. ... Tetapi jika laporan UAE disahkan, 28 Julai kejadian akan menjadi serangan pertama militan di selat, satu chokepoint sempit antara Oman dan Iran .... Satu kumpulan yang dikenali sebagai Briged Abdullah Azzam berkata ia telah dijalankan serangan bunuh diri terhadap tangki untuk membalas dendam merompak kekayaan Islam dan untuk menggugat pasaran-pasaran antarabangsa. Kenyataan itu dikeluarkan oleh sayap al-Qaeda komunikasi, yang al-Fajr Media Center dan disiarkan di laman web militan '5 A kesan cagaran kerosakan kepada kapal tangki itu adalah untuk memulakan menolak itu harga dunia minyak sehingga melebihi $ 80 setong, menjangkakan secara kecil-kecilan kenaikan harga besar-besaran yang kepentingan kewangan Wall Street mahu berlaku sebagai sebahagian daripada strategi terdesak mereka untuk menyelamatkan dolar AS sungguh-sungguh.

Roket Hamas fired Dari Mesir Sinai

Satu lagi depan di mana tentera Israel sedang menghadapi sebuah gerakan gerila pro-Iran Semenanjung Gaza, yang berada di bawah kawalan politik gerakan Hamas. Suatu insiden pada 2 Ogos, sehari sebelum penggambaran bermula di sempadan Israel-Lubnan, mencadangkan bahawa Hamas telah memperoleh keupayaan untuk beroperasi tidak hanya keluar dari Gaza, tetapi juga di bahagian-bahagian lain wilayah Mesir Semenanjung Sinai. Ia adalah pada Ogos 2 bahawa empat atau lima roket Grad nampaknya dipecat dari wilayah Mesir terhadap bandar Israel Eilat dan pelabuhan Aqaba Jordan. Ia harus ingat bahawa adegan menembak adalah salah satu daripada mata yang paling sensitif di Timur Tengah dan seluruh, di mana Mesir, Israel, Jordan, dan Arab Saudi datang bersama-sama di Teluk Aqaba, hujung timur laut Laut Merah. Satu Jordan dibunuh, dan kerosakan selainnya sedikit, tetapi Israel telah cemas cukup untuk menghantar ketua agensi perisikan Shin Beth untuk bertemu dengan rakan sejawatannya dari Mesir.

Dalam masa beberapa hari, Mesir mengesahkan bahawa Palestin dari Gaza, agak mungkin Hamas, telah melancarkan roket: 'Mesir, bertentangan dengan penafian awal itu, telah diakui bahawa Gaza militan yang beroperasi di Semenanjung Sinai di negara ini melancarkan itu serangan roket maut pada Israel dan Jordan awal minggu ini. Sekurang-kurangnya lima roket melanda kawasan sempadan Laut Merah Isnin, membunuh seorang Jordan dan mencederakan sekurang-kurangnya tiga yang lain. Agensi berita negeri Mesir ... dipersalahkan puak Palestin dari diperintah Hamas Gaza, yang beroperasi di Semenanjung Sinai jiran, bagi tampar roket. Ini adalah serangan kedua dipercayai berasal dari Sinai dalam tempoh empat bulan, menonjolkan masalah keselamatan yang berterusan dalaman Mesir di sempadan yang sebahagian besarnya tanpa undang-undang, padang pasir. '6 Mana-mana peningkatan dalam potensi tentera Hamas adalah satu tanda yang sangat menyenangkan untuk Israel.

Mullen Akui AS Rancangan Perang Adakah Sedia - Terima kasih Untuk Petraeus

Pada hari Ahad, 1 Ogos, AS Laksamana Mike Mullen, pengerusi Ketua Turus Bersama Pentagon, beralih nyata dari jenama peribadi retorik pendamai dan ke arah bahasa telanjang ancaman terhadap Iran. Mullen menegaskan bahawa Amerika Syarikat sememangnya mempunyai pelan perang terhadap Iran. Menurut satu ringkasan, 'penasihat ketenteraan utama Barack Obama hari ini berkata Amerika Syarikat tidak mempunyai rancangan untuk menyerang Iran ia harus menjadi yang diperlukan sebagai satu cara untuk menghentikan rejim Tehran daripada memperoleh senjata nuklear .... Laksamana Mike Mullen, pengerusi ketua bersama kakitangan dan pegawai tertinggi di negara ini, telah diminta oleh Meet Tekan di NBC sama ada tentera mempunyai rancangan untuk menyerang Iran. "Kami lakukan," katanya menjawab .... Beliau berkata, ia tidak boleh diterima bagi Iran untuk memperoleh senjata nuklear, tetapi beliau berkata yang sama dia akan menjadi "sangat prihatin" tentang prospek penglibatan tentera .... Melontar Iran boleh mempunyai "akibat yang tidak diingini yang sukar untuk meramalkan dalam apa yang merupakan bahagian yang amat tidak stabil di dunia" .... Sebagai Mullen meletakkan ia: "Saya berharap kita tidak mendapat itu, tetapi ia adalah satu pilihan yang penting dan ia adalah salah satu yang difahami dengan baik." '7

Pelan perang soalan akan telah disediakan oleh Central Command AS, terutamanya semasa bahawa ia telah dikendalikan oleh Jeneral David Petraeus, pemimpin neocon yang kini telah muncul sebagai Tsar maya tentera rejim Obama malang. Jika perang datang, Petraeus akan mendapat yang jauh dalam kuasa, dengan godaan yang jelas kepada undang-undang perintah mempertahankan diri.

Menteri Pertahanan Iran: Ancaman Mullen 'Fascistic'

Ancaman Mullen cepat dijawab oleh korus replies suka berperang dari sebelah Iran. 'Agensi berita rasmi Iran IRNA dipetik Revolusi Pengawal timbalan ketua Yadollah Javani sebagai berkata ... bahawa keselamatan di Teluk Parsi akan terancam "jika rakyat Amerika melakukan kesilapan sedikit." '8 Bercakap dari Moscow, Menteri Luar Iran Mottaki juga menolak ancaman Mullen dalam segi keras: "Dalam kes serangan terhadap Iran, nasib mereka akan menjadi lebih teruk daripada takdir yg menyedihkan mereka di Iraq dan Afghanistan," ... Mottaki berharap bahawa rasa yang lebih baik akan diguna pakai di Washington, mengatakan "mereka berkata mereka akan pergi ke beberapa tempat dan mereka pergi. "" Tetapi kita telah melihat apa yang berlaku kepada mereka. Kami fikir masih terdapat orang rasional di Amerika ... yang tidak akan meletakkan maruah Amerika dijual. "... Jurucakap kementerian asing Ramin Mehmanparast juga menolak kenyataan Mullen. "Kami menyaksikan kenyataan yang tidak sesuai seperti oleh pegawai-pegawai tentera Amerika," katanya kepada pemberita pada sidang akhbar mingguan beliau di Tehran. "Kami fikir Sebab di sebalik ia berpunca daripada berturut-turut (AS) kekalahan di rantau ini dan adventurisme ketenteraan yang telah mengakibatkan kematian rakyat yang tidak berdosa dan angkatan mereka sendiri."

Menteri Pertahanan Iran Ahmad Vahidi 'menyifatkan komen Mullen sebagai "fascistic." Kenyataan sedemikian adalah bertentangan dengan tuntutan mereka perubahan yang mereka selepas dialog dan keamanan, "Vahidi telah dipetik sebagai berkata oleh agensi berita IRNA. "Mereka menunjukkan bahawa mereka tidak dapat untuk berdiri menentang kehendak Iran. Mempunyai rancangan untuk menyerang sebuah negara merdeka ... di alaf ketiga adalah pencabulan jelas piagam PBB. "'9 Ini adalah nyata bursa yg patut dijadikan berita, tetapi tiada setakat dikenali balasan Iran dibuat ia ke Wall Street dikawal AS televisyen berita petang.

Obama Perang Pilihan Monster

Sementara itu, Obama mendedahkan dirinya lebih dan lebih sebagai penghasut perang yang paling melampau di kalangan ahli-ahli politik AS utama, satu niche yang dia disita pada tahun 2007 semasa kempen presiden, walaupun banyak menyedihkan liberal kiri masih tidak boleh memahami yang reka bentuk agresif yang Obama adalah pembawa . Kembali semasa rejim Bush muda, standard jargon Rumah Putih untuk mengeluarkan ancaman terhadap Iran adalah mantera bahawa "semua pilihan adalah di atas meja." Sejak dua tahun lalu, Obama telah semakin bercakap bahasa ini lebih dan lebih. Obama memberitahu Newsweek pada 17 Mei 2009, di awal lawatan oleh Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu: "Saya telah sangat jelas bahawa saya tidak mengambil apa-apa pilihan di luar jadual berkenaan ke Iran. Saya tidak mengambil pilihan luar jadual apabila ia datang kepada keselamatan AS, tempoh. "'10

Kira-kira setahun kemudian, pada 4 Mei, 2010, di tengah-tengah laporan bahawa Iran dan Syria adalah Hizbullah pemberian dengan peluru berpandu baru dan lebih berkesan balistik, antiperang blogger menyatakan: "Kehadiran berterusan daripada semua pilihan di atas meja" - ini adalah mesej yang mengecewakan Hadiah Keamanan Nobel Hadiah kiriman antarabangsa, dalam temubual terbaru beliau dengan CBS berita .... '11 Paling baru-baru ini, Obama memberitahu televisyen Israel pada 7 Julai: 'kita akan terus untuk menjaga pintu terbuka untuk resolusi diplomatik cabaran ini. Tetapi saya memberi jaminan kepada anda bahawa saya telah tidak diambil pilihan luar jadual "12 Sebagai respons kepada ini, Netanyahu menyuarakan keyakinan berhati-hati bahawa dia mempunyai penyewa semasa White House dalam poket beliau dalam cara yang sama bahawa beliau dapat menguasai Bush.: "Tetapi saya mengatakan bahawa kedudukan presiden bahawa semua pilihan adalah di atas meja sebenarnya mungkin mempunyai kesan sebenar hanya atas Iran, jika mereka fikir ia adalah yang benar," komen Netanyahu.13

Achmadinejad: AS Akan Mogok Dua Negara Dalam Tiga Bulan Seterusnya

Malah sebelum tampar ancaman dari Laksamana Mullen, Presiden Iran Achmadinejad telah mengeluarkan ramalan beliau serangan AS, mungkin melibatkan negaranya. Achmadinejad berkata bahawa Amerika Syarikat dan Israel telah 'memutuskan untuk menyerang sekurang-kurangnya dua buah negara di rantau ini dalam tempoh tiga bulan akan datang ... "kata Ahmadinejad Iran mempunyai" maklumat yang sangat tepat bahawa Amerika telah menetas plot, yang menurut mereka adalah untuk melancarkan perang psikologi terhadap Iran. " Beliau juga mengkritik dipimpin memandu sekatan global untuk menekan Tehran berhubung isu nuklear. "Logik bahawa mereka boleh memujuk kita untuk berunding melalui sekatan hanya kegagalan," kata Ahmadinejad. '14

Menteri Pertahanan Iran Vahidi Amaran Israel

Satu hari sebelum ini, Menteri Pertahanan Iran Vahidi telah mengeluarkan amaran berasingan sendiri yang ditujukan kepada Israel. Vahidi menyatakan bahawa "apa-apa tindakan Montage" akan membawa kepada penghapusan rejim Israel. "Sebarang tindakan Montage Israel akan mencetuskan detik kemusnahan .... Israel menghadapi banyak halangan dalam menyelesaikan masalah domestik, serantau dan antarabangsa. Oleh itu, ia cuba untuk menghilangkan beban ini berat melalui meletakkan kesalahan ke atas orang lain, "katanya. Menteri Pertahanan Iran mengulangi bahawa tekanan awam mengenai pegawai Israel telah mendorong mereka untuk mempunyai beberapa "ilusi yang palsu" di dalam fikiran mereka, 'perkhidmatan berita Syria reported.15

Pelan Devine

Seperti yang dinyatakan dalam esei Julai 21, penempatan semasa tentera AS di Afghanistan dan Iraq juga boleh mewakili kelemahan kubur dalam kedudukan tentera AS di rantau ini, kerana kuasa-kuasa yang berpecah adalah bertanggungjawab akan terputus dan dikelilingi oleh tetap dan tentera biasa Iran dan pro-Iran dalam kes perang umum. Kesedaran tentang ancaman ini di kalangan pemerintah Amerika Syarikat (AS) memberi kenaikan kepada panggilan lebih kerap untuk roda bergigi searah Afghanistan pengembaraan ke tahap yang lebih terkawal, supaya tidak memberikan Iran peluang itu. Salah satu panggilan yang paling jelas jenis ini telah datang dari Jack Devine, bekas timbalan pengarah CIA dan ketua perkhidmatan haram. Dalam satu op-ed, Devine menganjurkan mendapat US Army dan Marin tanah memaksa sebahagian besarnya keluar dari Afghanistan, manakala mengekalkan keadaan huru-hara di sana melalui dasar Drone pemangsa untuk pembunuhan yang digabungkan dengan pasukan khas dalam jumlah yang kecil dan terutama CIA rundingan dengan panglima perang dan prinsipal druglords. Ini jenis strategi telah bekerja sebelum ini, dan ia akan bekerja lagi, Devine berhujah: 'Dalam tahun 80-an kita pada dasarnya berakhir Perang Dingin dengan program tindakan rahsia yang dibiayai dan disokong secara meluas. Pada tahun 2001, di bawah keadaan yang sama politik, jalur kecil pengendali CIA dipulihkan hubungan lama untuk pemimpin puak Afghanistan, bekerjasama dengan AS Angkatan Khas, dan disokong dengan kuasa udara AS, menggulingkan Taliban dalam masa beberapa minggu. '... Satu rahsia pintar program tindakan perlu berehat pada kes terburuk senario. Afghanistan mungkin akan memasuki tempoh ketidakstabilan memuncak terkemuka sehingga dan berikutan pemergian dirancang 2012, jadi kita perlu memikirkan sekarang yang puak pemimpin dan, di bawah dirundingkan pengaturan khas, yang Taliban puak kita boleh mewujudkan hubungan yang produktif dengan. Kita juga perlu mempertimbangkan kemungkinan bahawa pemergian kami boleh mendakan keruntuhan akhirnya kerajaan Karzai. Oleh itu, kita perlu memupuk hubungan dengan pemimpin-pemimpin di dalam dan di luar rejim semasa yang paling mungkin untuk mengisi vakum kuasa. '16 Tidak disebut adalah kelebihan yang besar yang akan terakru kepada CIA dengan mengawal keseluruhan candu Afghanistan, heroin, dan morfin pengeluaran, yang akan meletakkan agensi dalam kedudukan untuk jauh meningkatkan pengaruhnya ke atas kerajaan Amerika dan masyarakat selama beberapa dekad akan datang.

WikiLeaks Dan Assange: Bahagian tokokan Perang

WikiLeaks Berlatarkan ini penggera keliru perang, kumpulan provocateurs komuniti perisikan yang menggelarkan diri mereka melihat patut menyiarkan a dump dokumen lebih daripada 90,000 spesimen tahap rendah trafik kabel AS dari Afghanistan, terutamanya daripada klasifikasi rahsia dan sub-rahsia. Tiada skandal terhadap Bush, Cheney, Rumsfeld, Rice, Powell, Obama, Biden, Gates, atau mana-mana pegawai lain atas terkandung di kalangan ini kiriman. Sebaliknya, dokumen cenderung untuk menyokong tesis CIA bahawa 'Osama Bin Laden' adalah orang yang hidup sebenar dan musuh yang berkuasa Amerika Syarikat nyata kemustahilan. Assange juga pada rekod sebagai berkata bahawa dia mendapati cabaran kepada cerita rasmi AS September 11, 2001 tindakan Assange annoyance.17 ternyata diilhamkan oleh gabungan beberapa George Soros, Cass Sunstein, dan Samantha Kuasa Obama Majlis Keselamatan Negara. Sebuah esei berasingan pada tema ini penting akan datang tidak lama lagi.

Buat masa ini, ia sudah cukup untuk ambil perhatian bahawa peta mental strategik yang muncul dari dump dokumen WikiLeaks setia mencerminkan niat beberapa puak yang paling berbahaya dalam komuniti perisikan AS. Tafsiran sampah dokumen yang mudah telah dicanang-canangkan oleh organ-organ pemerintah itu berita kelas sebagai New York Times, Guardian London, dan Der Spiegel Jerman mudah tekanan bahawa perang Afghanistan adalah sia-sia, manakala musuh-musuh sebenar Amerika Syarikat dan Barat dunia secara umum adalah backstabbers khianat di Pakistan yang menyokong Taliban dan membunuh tentera Amerika, dan sudah tentu Iran, yang melakukan segala yang mungkin untuk mengalahkan kehadiran AS di kawasan barat Afghanistan paling dekat dengan sempadan mereka. Pendek kata, sesiapa yang mewujudkan dasar imperialis berdasarkan pelajaran dump dokumen WikiLeaks akan cenderung untuk berkumpul di sesuatu seperti pelan Devine, bersama-sama dengan langkah-langkah yang kuat terhadap kedua-dua Pakistan dan Iran. Sampah banyak-dianggap dokumen, yang telah banyaknya publisiti oleh media yang dikawal dunia, itu diturunkan sebagai operasi CIA kawalan minda dalam tradisi Daniel Ellsberg dan 1971 Pentagon kertas, yang adalah terhad serupa bergaul diri berkhidmat palsu oleh masyarakat hantu, direka untuk memanipulasi pendapat umum.

Perdana Menteri Britain, Cameron: Nuklear Klutz

Perdana Menteri Britain, David Cameron muncul untuk mempunyai fikiran seperti beg kain: kekurangan disiplin mental dan astuteness, dia muncul untuk berkata tanpa berpikir sama ada kejelekan atau serpihan taklimat rahsia yang dia telah diberi. Ini bermakna bahawa rahsia negara yang penting kadang-kadang boleh dikumpulkan dari apa yang sebaliknya seolah-olah menjadi malapropisms bawahannya. Satu contoh adalah caj awal Cameron Ogos bahawa Iran sudah memiliki senjata nuklear. Sekiranya Cameron Downing Street pengendali melonjak senjata, prepping dia terlebih dahulu untuk ucapan perang dia mungkin perlu untuk memberi beberapa minggu bawah garis? BBC mengulas: 'Buruh telah menuduh David Cameron melakukan Gaffe oleh tersilap mendakwa Iran mempunyai senjata nuklear. Ditanya mengapa beliau sokongan Turki untuk menyertai EU, beliau berkata ia boleh membantu menyelesaikan masalah dunia, "seperti proses damai Timur Tengah, seperti fakta bahawa Iran telah mendapat senjata nuklear". Satu sumber No 10 berkata PM "misspoke", kemudian menambah beliau telah bercakap tentang mengejar Iran senjata nuklear. Tetapi Buruh berkata beliau telah menjadi "dasar asing klutz." '18 Pada hakikatnya, Cameron telah disebut-sebut tangannya terlalu banyak.

Hariri Siasatan Sasar Hezbollah

Terdapat setiap petunjuk bahawa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu suruhanjaya penyiasat Februari 2005 pembunuhan bekas Perdana Menteri Lubnan Rafik Hariri akan cuba untuk bingkai Hizbullah bagi jenayah ini, manakala mengabaikan keterangan mengikut keadaan yang kukuh membabitkan Amerika Syarikat, United Kingdom, dan Israel, untuk menamakan adil beberapa. Pemimpin Hezbollah telah mendapat keluar di hadapan penemuan suruhanjaya dengan kutukan pencegahan keputusan tetap berkemungkinan. Sebagai mania laporan sumber berita baru, 'Gerakan Penentangan Hizbullah Lubnan memberi amaran terhadap palsu menuduh ahli-ahlinya penglibatan dalam pembunuhan bekas Perdana Menteri Lubnan Rafik Hariri. Seorang pegawai Hezbollah, Sheikh Nabil Qaouq, ... amaran tentang akibat buruk daripada cuba untuk menghubungkan pergerakan penentangan terhadap pembunuhan dan dipanggil tuduhan seperti itu "berbahaya." Qaouq berkata dakwaan ahli Hizbullah adalah sebahagian daripada konspirasi Amerika Syarikat dan Israel dan dipanggil untuk perbicaraan daripada individu, yang memberi keterangan dalam kes pembunuhan dan Hariri siapa Hizbullah menganggap sebagai saksi palsu, koresponden Press TV melaporkan .... "Kami akan terus dihadapi konspirasi ini ... dan kita akan mempertimbangkan sebarang dakwaan terhadap rintangan fabrikasi Israel-Amerika yang dilaksanakan melalui cara tempatan atau antarabangsa," katanya. '19 Bahagian strategi yang diketuai AS muncul untuk menjadi cubaan untuk memandu baji antara Syria dan Iran sejak peristiwa-peristiwa Lubnan. Sama ada ini muslihat mentah boleh berjaya atau tidak adalah tidak menentu.

Shapiro: New 9/11 Atau New Oklahoma City Diperlukan Untuk Simpan Obama

Satu penilaian tumpul dan sinis krisis daripada rejim Obama itu dan keperluan untuk menganggukkan a Obama yang krisis anjing ke pantai sehingga cratering nombor pengundian beliau datang dari Rob Shapiro, bersama-pengasas itu Dasar Progresif Institut, satu fikir tangki dekat ke kanan sayap Demokrat Majlis Kepimpinan Demokratik. Seorang aktivis Bilderberger, Shapiro berkhidmat sebagai seorang pegawai atas semasa pentadbiran Clinton. Satu artikel dalam yang Times London Kewangan tentang kelemahan membimbangkan Obama mengandungi ini taksiran oleh Shapiro mendedahkan bagaimana Obama mungkin memulihkan kuasanya: '"Dasarnya di sini adalah bahawa Amerika tidak tidak percaya terhadap kepimpinan Presiden Obama," kata Rob Shapiro, lagi bekas rasmi Clinton dan penyokong Encik Obama. "Beliau mempunyai untuk mencari beberapa cara antara sekarang dan November menunjukkan bahawa beliau adalah seorang pemimpin yang boleh perintah keyakinan dan, pendek peristiwa 9/11 atau pengeboman Oklahoma City, saya tidak boleh berfikir bagaimana dia boleh berbuat demikian." '20

Barak Dan Barack

Minggu lepas pada bulan Julai menyaksikan lawatan Washington Menteri Pertahanan Israel, Ehud Barak, yang datang dekat pada tumit daripada Perdana Menteri Netanyahu. Menurut majalah Time, barisan parti Barak adalah bahawa sekatan ekonomi yang dikenakan ke atas Iran oleh Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu pada awal Jun hanya suaimanfaat sementara, dan mesti cepat diikuti oleh peperangan. Sebagai majalah yang dilaporkan, 'Barak tiba di Washington minggu ini dengan mesej bahawa walaupun sekatan meluas diterima pakai oleh Amerika Syarikat dan sekutu-sekutunya terhadap Iran adalah mungkin untuk mengubah tingkah laku Iran. "Ia masih mempunyai masa untuk sekatan," katanya kepada Washington Post dalam satu temu bual. Tetapi "mungkin, pada titik tertentu, kita harus sedar bahawa sekatan tidak boleh bekerja." Dalam satu wawancara dengan Washington Post, Barak menegaskan bersama usaha AS-Israel dalam bidang anti-balistik pertahanan peluru berpandu, mencatatkan bahawa Israel adalah 'kini membangun , bersama-sama dengan Amerika Syarikat, Panah Super, sejenis sejenis ruang-umur pemintas yang melindungi kita terhadap peluru berpandu masuk dari tempat-tempat seperti yang mendalam ke Syria atau dari Iran. "21

Masa mengenal pasti Obama penasihat Dennis Ross sebagai ahli terkemuka AS perang parti, mencadangkan bahawa Ross adalah salah satu pengendali makan Obama berseteru beliau "pilihan" retorik dan menyimpan pilihan perang pada pembakar depan. Majalah menulis: 'Obama mempunyai ... menegaskan bahawa pilihan tentera kekal "di atas meja." Desakan Itu boleh menjadi konsisten dengan perspektif penasihat utama beliau pada Iran, Dennis Ross, yang menulis dua tahun lalu, "Apabila kita mengatakan kita tidak mengambil kuasa luar jadual, yang mesti lebih daripada slogan. Ia adalah penting bahawa Iran terus untuk percaya bahawa mereka juga boleh bermain dengan api jika mereka berterusan dalam mengejar mereka senjata nuklear. "Tidak kira sama ada kuasa yang pernah digunakan, Ross telah berhujah, satu-satunya cara Tehran akan kembali ke bawah adalah jika ia yakin ia akan menghadapi tindakan ketenteraan AS jika ia tidak '22.

1355 HR: House Republikan Permintaan Perang Agresif

Republikan reaksioner Dewan Perwakilan Amerika Syarikat mendakwa sebahagian mereka tragedi menjulang dengan resolusi draf jingoistic niat pembunuhan, ditujukan terhadap Iran. Sebagai seorang pengulas berkata, 'Republikan dalam Dewan atau Wakil telah mengumumkan House Resolusi 1553, resolusi menyediakan sokongan yang jelas untuk kempen pengeboman Israel terhadap Iran. The ukuran, yang diperkenalkan oleh Texas Republikan Louie Gohmert dan empat puluh-enam rakan-rakannya, mengesahkan penggunaan Israel daripada "segala cara yang perlu" terhadap Iran "termasuk penggunaan kuasa tentera." "Kami telah mendapat untuk bertindak Gohmert telah berkata dalam hal untuk mengukur. "Kami telah mendapat untuk mendapatkan ini dilakukan. Kita perlu untuk menunjukkan sokongan kami untuk Israel. Kita perlu berhenti bermain permainan dengan sekutu kritikal ini dalam apa-apa kawasan yang sukar. "

Sebagai pengulas ini menegaskan, resolusi 'Gohemert ini mungkin menjadi pembangunan pernah berlaku sebelum ini - Kongres tidak pernah disahkan pre-emptive serangan tentera oleh negara asing. Malah, langkah ini adalah ada sebahagian kecil daripada agenda neoconservative untuk berperang dengan Iran. Resolusi lampu hijau adalah tepat apa yang John Bolton dipanggil untuk dua minggu lalu dalam sekeping Wall Street Journal yang berbunyi sebagai playbook untuk mengheret AS ke dalam konflik ketenteraan dengan Iran. '23 Kenyataan sedemikian melanggar Perjanjian Ketakleluasaan, kerana mereka mewakili ancaman ketenteraan langsung oleh sebuah negeri nuklear terhadap Iran, sebuah negara yang bukan nuklear di bawah perjanjian itu.

Venezuela Terancam By AS Via Colombia


Bendera Palsu Wikileaks

:)

Berakhirnya Operasi Bendera Palsu Wikileaks


julian-assange-fail
Gambar: Julian Assange
Cerita mengenai Wikileaks dapat dengan mudah dibongkar sebagai operasi Yahudi-Khazar. Hal tersebut terindikasikan dengan liputan secara besar-besaran di media Swedia yang dimiliki Zionis atau media yang dikendalikan Zionis secara global. Jika cerita-ceritera yang dimuat Wikileaks memang benar-benar menjadi masalah yang mengaganggu gerak maju Tata Dunia Baru - NWO, Assange akan tetap menjadi seorang blogger anonim, dengan dana sangat terbatas dan tidak diketahui, di suatu tempat di semak-semak Australia.
khazarstar1Webster Tarpley memberitahu kepada kami dalam Alex Jones Show bahwa Wikileaks merupakan sebuah operasi CIA, namun menurut kami Wikileaks dengan Assange-nya jelas merupakan seorang operatif Mossad, mungkin memiliki tujuan ganda, yaitu menekan Amerika Serikat untuk menyerang Iran (baca WWIII) dan pada saat yang sama mengkondisikan 'dialektika Hegel ' untuk mengakhiri internet sebagai saluran informasi yang bebas. Namun juga tidak bisa dikatakan bukan merupakan CIA ops, akan tetapi hanya sebagai pengalihan untuk menyembunyikan pelaku sebenarnya di Tel Aviv. David Icke tampaknya memiliki gambaran umum dengan pandangan yang baik.
AnnaArdinRixstep
Anna Ardin Rixstep
Politik atau hanya kebencian feminis saja
Sebagai operatif intelijen Mossad tentu saja ada kebutuhan untuk membuat kredibilitas Assange sebagai alat, dan masalah perkosaan cocok ke dalam perspektif ini, tetapi dalam kasus politik groupie, Anna Ardin yang menjadi kaki tangan informasi, dia tidak akan membual tentang terjeratnya di Internet. Logikanya adalah bahwa baik karena Ardin sangat bodoh, atau memang sebagai seorang useful idiot sebagaimana Assange. Tentu saja ada juga kemungkinan ketiga, yaitu yang 'sebenarnya' mengenai dendam pribadi berupa balas dendam atas kebencian seorang aktivis feminis terhadap laki-laki. Jadi kemungkinan yang lain adalah ketika Ardin menyadari bahwa Assange juga melakukan perbuatan yang sama terhadap teman terdekatnya, Sofia Wilén seperti terhadap dirinya.
Sekarang banyak manusia-manusia bodoh seperti keledai di media yang dikontrol Yahudi dan kantor-kantor intelijen Yahudi di Tel Aviv terbakar kepanasan, Washington dan Stockholm. Mereka mencoba untuk menghentikan pengungkapan lebih lanjut serta dampak kerusakan terhadap target dari operasi bendera-palsu ini, perintah mungkin sudah sampai kepada Langley dari Tel Aviv, dan segera juga akan sampai di kantor kejaksaan Swedia, untuk menghentikan langsung operasi ini.
Pengungkapan operasi intelijen bendera palsu ini pasti akan menjadi salah satu hal besar yang menentukan dalam sejarah Internet, pengaturan sasaran baru dalam perjuangan antara penguasa dan yang dikuasainya. Göran Rudling bersama-sama dengan penyelidik blogger lainnya yang telah mengungkapkan operasi intelijen bendera palsu ini, seharusnya dinominasikan untuk menerima hadiah Nobel sebagai penyelidik blog, jika pernah ada yang penilaiannya seperti itu.