Tweet

Nuffnang Ads

Saturday, April 18

From : Malaysia kini.

assalammualaikum... 

April,Malaysia masih mempertikaikan tentang GST, yang dilaksanakan oleh kerajaan. sistem ini merupakan satu lagi usaha mereka untuk menambahkan ahli pembangkang.. apabila hari pertama GST dilaksanakan, Bekas PM TUN.M bersuara mengenai GST. 

   pncarian saya memgenai ini ,bukan mengenai GST. aku cuba memahami  tentang kes altantuya dgn GST. dalam Blog Malaysiakini.

______________________________________

Mahathir: Siapa arah bunuh Altantuya?

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini berkata kenyataan Sirul Azhar Umar bahawa dia hanya menjalankan arahan ketika membunuh Altantuya Shaaariibuu harus disiasat.

Mahathir berkata, perkara itu melibatkan nyawa manusia dan “amatlah zalim” jika Sirul dibiar menjalani hukuman mati hanya kerana menjalankan arahan.

“Rakyat tertanya-tanya siapa yang memberi arahan.

"Sebagai pengawal peribadi Datuk Sri Najib (Razak), dakwaan Sirul perlu disiasat untuk menentukan siapa yang memberi arahan.

“Tetapi selain daripada Najib berkata Sirul 'merepek', tidak ada siasatan yang dibuat,” katanya.

Menulis di blognya, Mahahthir juga membangkitkan sebuah “skandal” kapal selam dengan pembunuhan Altantuya.

Sirul sebelum ini berkata beliau hanya menjalankan tugas dan menjadi kambing hitam dalam kes itu.

Daripada tahanan imigresen di Australia, bekas anggota polis elit itu berkata sedang mempertimbang untuk mendedahkan segala-galanya kepada media tentang perkara itu.

Najib menyifatkan dakwaan Sirul bahawa dia bertindak atas arahan sebagai "rubbish" (mengarut atau merepek).

Sirul dan seorang lagi rakan dalam pihak berkuasa itu Azilah Hadzri disabitkan bersalah membunuh Altantuya dan dijatuhi hukuman gantung sampai mati.

Motif kepada pembunuhan itu bagaimanapun masih misteri.

Esok 6 tahun Najib jadi PM

Sirul bagaimanapun tidak hadir dalam prosiding akhir di Mahkamah Persekutuan keran berada di Australia. Dia ditangkap tidak lama kemudian.

Undang-undang negara kanggaru itu tidak membenarkan pihak berdepan hukuman bunuh dihantar pulang ke negara hukuman akan dilaksanakan.

Penganalisis politik Razak Baginda (kiri), yang dikatakan pernah menjadi rakan rapat Najib, pernah didakwa bersubahat dalam pembunuhan itu.

Beliau kemudian dibebas tanpa dipanggil membela diri kerana keterangan dikemukakan tidak cukup bagi membuktikan kes prima facie terhadapnya.

Sementara itu, walaupun Mahathir dilihat semakin lantang terhadap pentadbiran Najib, terutamanya  dalam isu 1Malaysia Developement Bhd (1MDB), beliau tidak pernah secara terbuka membangkitkan kes Altantuya.

Langkah itu memperlihatkan bahawa Mahathir bersedia pergi lebih jauh dengan mempergiatkan lagi tekanan terhadap pentadbiran Najib yang sedia terhimpit dengan pelbagai isu.

Ini termasuklah isu kekayaan keluarganya, perbelanjaan kerajaan serta cukai barangan dan perkhidmatan (GST).

Esok genap enam tahun Najib bertugas sebagai perdana menteri.

320
Next →

Berita Berkaitan

'Saya bukan nyanyuk, tapi terpaksa dedah'
Apr 02, 2015 12:42pm


Tak ada kaum lagi percaya Najib, kata Dr M
Apr 02, 2015 12:20pm


Rafizi minta tolong Dr M, TPM isu 1MDB
Apr 01, 2015 3:49pm


Kadir: Najib takkan mudah letak jawatan
Mar 18, 2015 5:00pm


Rafizi: Ya Mahathir, BN akan hilang undi
Mar 14, 2015 6:00pm

Komen

?

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini berkata kenyataan Sirul Azhar Umar bahawa dia hanya menjalankan arahan ketika membunuh Altantuya Shaaariibuu harus disiasat.

Mahathir berkata, perkara itu melibatkan nyawa manusia dan “amatlah zalim” jika Sirul dibiar menjalani hukuman mati hanya kerana menjalankan arahan.

“Rakyat tertanya-tanya siapa yang memberi arahan.

"Sebagai pengawal peribadi Datuk Sri Najib (Razak), dakwaan Sirul perlu disiasat untuk menentukan siapa yang memberi arahan.

“Tetapi selain daripada Najib berkata Sirul 'merepek', tidak ada siasatan yang dibuat,” katanya.

Menulis di blognya, Mahahthir juga membangkitkan sebuah “skandal” kapal selam dengan pembunuhan Altantuya.

Sirul sebelum ini berkata beliau hanya menjalankan tugas dan menjadi kambing hitam dalam kes itu.

Daripada tahanan imigresen di Australia, bekas anggota polis elit itu berkata sedang mempertimbang untuk mendedahkan segala-galanya kepada media tentang perkara itu.

Najib menyifatkan dakwaan Sirul bahawa dia bertindak atas arahan sebagai "rubbish" (mengarut atau merepek).

Sirul dan seorang lagi rakan dalam pihak berkuasa itu Azilah Hadzri disabitkan bersalah membunuh Altantuya dan dijatuhi hukuman gantung sampai mati.

Motif kepada pembunuhan itu bagaimanapun masih misteri.

Esok 6 tahun Najib jadi PM

Sirul bagaimanapun tidak hadir dalam prosiding akhir di Mahkamah Persekutuan keran berada di Australia. Dia ditangkap tidak lama kemudian.

Undang-undang negara kanggaru itu tidak membenarkan pihak berdepan hukuman bunuh dihantar pulang ke negara hukuman akan dilaksanakan.

Penganalisis politik Razak Baginda (kiri), yang dikatakan pernah menjadi rakan rapat Najib, pernah didakwa bersubahat dalam pembunuhan itu.

Beliau kemudian dibebas tanpa dipanggil membela diri kerana keterangan dikemukakan tidak cukup bagi membuktikan kes prima facie terhadapnya.

Sementara itu, walaupun Mahathir dilihat semakin lantang terhadap pentadbiran Najib, terutamanya  dalam isu 1Malaysia Developement Bhd (1MDB), beliau tidak pernah secara terbuka membangkitkan kes Altantuya.

Langkah itu memperlihatkan bahawa Mahathir bersedia pergi lebih jauh dengan mempergiatkan lagi tekanan terhadap pentadbiran Najib yang sedia terhimpit dengan pelbagai isu.

Ini termasuklah isu kekayaan keluarganya, perbelanjaan kerajaan serta cukai barangan dan perkhidmatan (GST).

Esok genap enam tahun Najib bertugas sebagai PM.

Sunday, September 28

Anton Szandor LaVey,Pengasas agama syaitan



Marduk's 'Serpent Sermon" antara group black metal yang membawa muzik syaitan
:) Pada era zaman sekolah menengah dahulu, Pada era saya ketika itu terdapat pelbagai pengaruh luar dari luar yang mempengaruhi remaja2 di malaysia terutama dari genre muzik contohnya punk,hip-hop,grunge, skinhead, dan paling teruk sekali Black Metal. mulanya black metal ni sama dgn group lain yg terpengaruh hanya kerana jiwa muzik sahaja. Tapi bila sya ternampak buku yang bertajuk menyentuh black metal menghina islam sya terkejut kerana banyak org2 melayu yg terpesong dari akidah mereka yang sampai sanggup memijak al-quran bg islam dan terbalikkan salib bg kristian..Tapi adakah sampai begitu sekali?.. dan saya tidak mengendahkan buku tu.. sebabnya saya tidak tau menahu dan tidak mau tahu pun pasal isu2 sebegitu. Bagi saya itu adalah fitnah untuk melariskan majalah mereka dgn cerita2 remaja pada masa itu. ya la, kadang2 media ni hanya membuat cerita tentang aktiviti yang senang untuk dimanipulasikan dgn agama semata2 untuk mendapat bahan cerita terpaksa buat tajuk "REMAJA SANGGUP BAKAR AL-QURAN UNTUK SETIA DALAM BLACK METAL" dgn gambar api dsebalah gambar tu ada org yg gelap mengelilingi unggun api. perghhh... fitnah... fitnah.. lagi dahsyat yang tajuk "REMAJA SEMBAH KAMBING".. kambing???????.... hahaha... bodohyan penulis tu... ~ mungkin siapa2 yang baca ni yang sezaman dgn saya mungkin tahu majalah tersebut..

     Pada masa tu saya memang tak kisah pasal cerita tu bkn lah saya ni support bdk2 black metal, ye la.. bkn bermaksud saya ni tidak tahu apa itu black metal, tapi saya cuma xpcya yang remaja2 kita xla sebodoh sampai buat perkara2 yang bodoh sampai sanggup buat yang sangat2 terpesong dari akidah?.. memang xpernah la aku nampak dpn mata aku kawan2 aku yang black metal buat bgtu.. saya prihatin jg btnya kalau mrk bt bnda2 tu.. mereka jawab.. kami black metal cuma pada muzik, tpi bkn bmaksud kami sembah syaitan dan bkn bagama syaitan..kami ni seperti yang lain berjiwa pada muzik yang kami main jamming dan gigs sahaja.. tiada ritual2 tu semua.. tpi. apa yg aku tgk pada lirik mrk, memang aku menyumpah "setannnnn pny lirik.." kawan aku just gelak... "kami xsampai tahap ritual k'.. dan kami mmng sedar lirik dia bgtu. tapi tiada niat untuk sembah syaitan.. tpi,lirik black metal jelas2 sesat dan kami tahu itu adalah sesat secara amnya... paling teruk pkara yg disebalik atau hiden meaning secara teori perlahan2 akan terpesong juga".. oleh kerana alasan mereka kukuh dan tiada sebab yang kukuh aku kata mereka syirik... harap mereka tiada niat untuk sebut lirik2 itu.. smpi la hari ini saya xnmpk atau kenal lg org2 yang di katakan dalam majalah itu. boleh dikatakan majalah itu cuma membaca tentang black metal, sampailah mrk tahu tentang ritual yang benar2 adanya agama syaitan di barat tapi menceritakan kisah itu terjadi dgn bdk2 di malaysia. dan saya masih katakan mereka cuma tahu buat untung dgn memfitnah.. mcm la xtau bangsa di malaysia ni. kata sana... sini yang lebih2..
                     
                     Baiklah,memang ramai yang tahu tentang black metal... muzik org2 yang sembah syaitan yang terkenal di kalangan agama syaitan. Jangan tidak tahu, memang betul adanya agama rasmi yang bertuhankan syaitan.. di mana?.. mana lagi kalau bukan negara yang memang banyak propaganda tentang konspirasi dunia ni. di U.S.A laa... di sana mereka bebas untuk mempercayai apa sahaja dan ada sahaja agama yang pelik2 mrk. anuti. di sana, jika kamu boleh buat agama kamu sendiri dan mempunyai pengikut atau yang percaya dgn agama yang kamu cipta itu, maka. xperlulah kamu bekerja lagi kerana akan bebas dari cukai dan diberi dana untuk perbelanjaan untuk menampung perbelanjaan kamu. boleh dikatakan kamu adalah seperti raja. tidak hairan lah jika kamu terdengar adanya agama starwars itu. sedangkan di negara kita ini ada yang sesat secara sembunyi2 malah tiada diberi apa2 pun oleh kerajaan kita untuk org2 sesat. apatah lagi di nergara itu, pengasas diberi layanan seperti raja, asalkan pengikut seramai 100 org yang taat dan mempercayainya. maka, di situlah saya terfikir tentang org2 yang sanggup memijak2 al-quran dan menghina salib bg kristian untuk menunujukkan mrk memang anak2 syaitan. di situ boleh dikatakan adanya motif sampai adanya sanggup buat perkara yang hilangnya kewarasan mereka sampai sanggup bertuhankan kambing (Lucifer nama bg syaitan yg muka kambing jelas pada tanduk sama seperti kambing) ritual mereka yang boleh dikatakan sembahyang yang sangat kejam mengorbankan orang, kalau islam raya qurban pun sembelih kambing untuk disedekahkan untuk org2 islam. tapi qurban manusia (perempuan) semata2 mau bg syaitan?... perghhhh.. psiko ka apa tuhan mrk tu?.. tpi, kenapa kerajaan mereka boleh menerima agama itu?.. sembahyang mrk bunuh manusia tu diiktiraf oleh kerajaan mereka?.. senang2?.. boleh bunuh org secara terang2an?.. tapi yang paling bodoh sekali disini.. mangsa.eh silap.. org yang rela dikorbankan itu. xpercaya eh?.. klik ni kalau xpcya.. ni laHomepage agama rasmi syaitan

(stop di sini dahulu. nanti lg saya sambung k.baca je di Homepage tu. pengasas syaitan itu sendiri lagi yang terangkan agama syaitan tu dgn kamu..k laa....lapar pula perut ni..nak tapau makanan dlu. ;)